Gartner_logo_RGB.jpg

Új Trendek a Kiberbiztonságban

Előadás és Kerekasztal beszélgetés

Előadók

Executive Partner/Gartner

Sales Director for Central and Easter Europe and Middle East/BlueVoyant

Területi vezető /Gartner

Kerekasztal moderátor

Üzemeltetési vezérigazgató-helyettes /NISZ

Kerekasztal RÉSZTVevŐK

Dr. Vaskeba Erik

Igazgató /Üzletbiztonsági Osztály /Yettel Magyarország

Polereczki Andrea

Üzleti információbiztonságért felelős vezető /RTL Magyarország

Gélák Róbert

Kibervédelmi és információbiztonsági csoportvezető /Hungarocontrol

DÁTUM

2022. május 25.

ÓRA

8.30 – 11.40

HELYSZÍN

Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Erzsébet tér 7-8.

“Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.”   Marie Curie

A technológia gyors fejlődésében és a digitalizációban rejlő lehetőségeknek köszönhetően a vállalati rendszereket célzó kibertámadások mára mindennapossá váltak. Ezek kivédésére és a folyamatos készenléthez a szervezetek védekezési rendszereit alapjaiban kell megváltoztatni.

Az i-Tango – a Gartner bulgáriai és magyarországi kizárólagos képviseleteként – meghatározó szerepet tölt be a kibervédelemben és kutatásai középpontjában e terület jelenlegi és jövőbeni trendjei állnak. Eredményeit és széleskörű tapasztalatait sikerrel osztja meg ügyfeleivel.

Részletes program

8.30 – 9.00
Vendégek érkezése
Regisztráció

9.00 – 9.10
Megnyitó

9.15 – 9.55
Ransomware is changing, are you prepared?
Paweł Białka – Executive Partner/Gartner

Biztonsági és informatikai vezetők kiemelt szerepet töltenek be a veszteségmegelőzésben azzal, hogy időben felkészülnek a ransomware, azaz a zsarolóvírusos támadásokra.
A zsarolóvírusok lényegesen nagyobb károkat tudnak okozni, mint egy adatlopás. Rövidtávon dollármilliókban mérhető pénzügyi veszteséget okoz, hosszabb távon azonban jelentős mértékben alááshatja egy szervezet tekintélyét, rombolhatja megbízhatóságát erodálva az ügyfelek bizalmát. A világszerte tapasztalt sikeres zsarolóvírusos behatolásokat látva, elmondhatjuk, hogy ransomware-támadások továbbra is folyamatos kibervédelmi fenyegetettséget fognak jelenteni.

  • Mekkora veszélyt jelentenek a zsarolóvírusok?
  • Hogyan fejlődnek a zsarolóvírusok?
  • „Fizetni vagy nem fizetni?” – ez itt a kérdés! 
  • Mit tehetünk?

9.55 – 10.15
Külső kockázatok és kezelésük
Csendes Balázs – Sales Director for Central & Easter Europe & Middle East/BlueVoyant

Digitális transzformáció: talán minden szervezet életében kulcsszerepet tölt be. Amit azonban sokan alábecsülnek, hogy a digitális transzformációval párhuzamosan olyan új kockázatok jelennek meg, amelyeknek nagyon komoly hatása van az operatív működésre és a profittermelő képességekre egyaránt.
A külső kockázatokat nehéz azonosítani, még nehezebb mérhetővé tenni és még sokkal nehezebb kezelni őket. Az előadás a külső kockázatok felismerését és kezelését próbálja röviden összefoglalni

10.15 – 10.25
Kávészünet

10.25 – 10.35
Hogyan készüljünk fel a kiberbiztonság terén megjelenő kihívásokra?
Papp László – Területi vezető | Gartner

10.35 – 11.10
Kerekasztal beszélgetés

A téma szakértői által tartott előadásokat követően Nagy Róbert – Üzemeltetési vezérigazgató helyettes/NISZ moderálásával – nagyvállalati, informatikai biztonsági vezetők körében – kerekasztal beszélgetés formájában ismerkedhetünk meg az előttünk álló kihívásokkal, innovatív megoldásokkal, a ránk és cégünkre leselkedő veszélyekkel, valamint kapunk átfogó képet arról, hol tart ma a kibervédelem, ki áll nyerésre a hacker és a vállalati informatika küzdelmében.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Dr. Vaskeba Erik
Igazgató
Üzletbiztonsági Osztály | Yettel Magyarország

Polereczki Andrea
Üzleti információbiztonságért felelős vezető | RTL Magyarország

Gélák Róbert
Kibervédelmi és információbiztonsági csoportvezető | Hungarocontrol

11.10 – 11.40
Networking

Előadók

Paweł Białka

Pawel több, mint 20 éves informatikai tapasztalattal rendelkezik. Nagy projektek menedzselésével foglalkozott beszállítói oldalon, valamint CIO/COO szerepkörben dolgozott; felkérték több telekommunikációs és pénzügyi szektorban működő startup informatikai alapjainak megteremtésére és menedzselésére is. A Gartnernél stratégiai tanácsadó partnerként dolgozik, segíti és coacholja az ügyfeleket az üzleti célok elérését segítő IT stratégia kidolgozásában. Olyan Gartner-eszközöket, specifikus információkat és ismereteket alkalmaz, amelyekre az ügyfeleknek és csapataiknak szükségük van, hogy elérjék a kitűzött üzleti eredményeket.

Csendes Balázs

Villamosmérnök, több, mint 25 éve foglalkozik nagyvállalatok digitális transzformációjának és kiberbiztonságának támogatásával. Komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, európai és közel-keleti piacokon. Jelenleg a BlueVoyant amerikai központú kiberbiztonsággal foglalkozó cég európai kereskedelmi igazgatója, korábban az IBM, azt megelőzően pedig a Unisys-nél szerzett tapasztalatokat.

Papp László

Papp László programozó matematikus, 2011 óta az i-Tango Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője. Célja, hogy a Gartner – a nemzetközi vezető pozíciójának megfelelően – meghatározó, független véleményvezér szerepbe kerüljön a hazai infokommunikációs piacon, és aktív szereplője legyen a hazai technológiai és üzleti társadalomnak. Rendszeres keynote és podcast előadó, továbbá kifogyhatatlan ötletgazda az informatikai üzleti kultúra fejlesztése témakörben.

Nagy Róbert

2019. december elejétől a NISZ Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese. A szakember tizenéves bankinformatikai és vezetői tapasztalat után a HungaroControl vállalati informatikai vezetőjeként dolgozott, ahol a klasszikus ICT-szolgáltatások mellett a kibervédelem és a vállalati folyamat menedzsmentért is felelt. Több, mint 22 év ICT-tapasztalattal, és 16 év menedzsment tapasztalattal rendelkező stratégiai vezető. Banki informatikai, légiforgalmi, kormányzati kritikus infrastruktúra tapasztalatai miatt fontosnak tartja az üzembiztonságot, a kiberbiztonságot, az üzleti szemléletű, szolgáltatásorientált működést, a folyamatalapú fejlesztést, a modern, felhatalmazó, “leadership” vezetési stílust. Évekig végzett nemzetközi munkát. Tíz évig tanított japán kardvívást, nemzetközi harcművészeti szövetség oktatója. Az mVISZ elnöksége, szakmai és szaksajtói zsűri 2021-ben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismerte el pályafutását.